Heeft mijn kind extra vitamines nodig als hij geen groente eet?

  Baby & kind

Vitamines en mineralen zijn erg belangrijk, wanneer kinderen volop in de groei zijn. Vooral vitamine D verdient aandacht. Hiervan heeft je kind namelijk extra nodig, naast zijn dagelijkse voeding (10 microgram per dag). Vitamine D is verkrijgbaar als tabletjes en in druppelvorm bij de supermarkt, drogist en apotheek. Deze vitamine zorgt voor sterke botten en spieren.

Andere vitamines en mineralen haalt hij uit zijn voeding. Hoewel hij niet direct een tekort zal ontwikkelen als hij tijdelijk iets minder eet is het toch belangrijk om gezond eten te stimuleren. Wist je dat het een kind iets soms wel zeven keer moet proeven om iets lekker te vinden? Blijven proberen en blijven variëren, dus. Probeer groente eens rauw aan te bieden, geroosterd, of gepureerd in een saus of een soep. Ook een goede tip is: doe samen boodschappen en kook samen met je kind(eren). Zo leren ze spelenderwijs dat gezond eten heel leuk is.

Lukt het structureel niet om je kind gezond te laten eten? Dan kun je hem een multivitamine geven. Er zijn speciale multivitamines voor kinderen.

< ga terug